Manipulátor Manitou je teleskopický nakladač, který zvládne pracovat s materiálem, nebo zbožím ve středních výškách (u modelu Manitou MT 932 je to kolem 9m, u modelu Manitou MT 1740 až 16,65m). Svoji úlohu tak plní především na stavbách, nebo při práci ve větších skladech.

 

Kde najde manipulátor nejlepší uplatnění?

Všude tam, kde lidská síla nestačí. Pokud potřebujete na vaší stavbě snadno a rychle přesunout palety s cementem, nebo jakýkoliv jiný stavební materiál, buď můžete najmout partu dělníků, kteří vám pytle jeden po druhém přenesou, nebo můžete využít teleskopický nakladač, jakým je třeba MANITOU MT 932, který zvládne stejnou práci za zlomek času.
Díky výsuvnému ramenu můžete s materiálem manipulovat až ve výškách kolem devíti metrů, což si můžete v praxi představit zhruba jako výšku třetího patra. K pronájmu můžeme zároveň dodat i prodloužené vidle, nebo jeřábový hák.

 

Klasický vysokozdvižný vozík se nehodí do horšího terénu, jako jsou nezpevněné cesty, které budou pravděpodobně obklopovat vaši novostavbu. Pro manipulátory značky MANITOU to ale není žádný problém, protože díky robustním pneumatikám s pohonem na všechny čtyři projedete prakticky každý terén.
MANITOU se nezalekne ani nakládky materiálu, či zboží přímo na nákladní auto, nebo ve velkých skladech. Je to všestranný pomocník, který se zapojí do vašeho projektu s plným nasazením.
Díky speciální konstrukci nápravy a vytočení kol, se manipulátor zvládne otočit i na poměrně malém prostoru, nemusíte si tedy složitě najíždět a práce se strojem je velmi intuitivní.

 

Jakou váhu manipulátor uveze?

Váha, se kterou si MANITOU MT 932 dokáže poradit, jsou více než tři tuny. Pro představu uvedeme malý příklad. Pokud na vaší stavbě budete převážet paletu s cementem, což je zhruba 56 pytlů, každý o hmotnosti 25kg, dostaneme se na číslo 1400kg. To je méně než polovina maximální hmotnosti, kterou zvládne Manitou uvézt. Máte tedy tak dostatečnou rezervu, aby práce na vaší stavbě byla bezpečná.

 

Máte dotaz? Zavolejte nám ještě dnes!

602 456 520

 

Vaše bezpečnost je naše priorita

Teleskopický manipulátor MANITOU je certifikován bezpečnostní normou Cab ROPS – FOPS level 2. Tato norma zaručuje, že ochranná konstrukce kabiny byla testována i na takové nepříznivé situace, jako je např. pád stromu, kamene, nebo jiného těžkého předmětu.
Nehody se mohou stát každému, ale pokud jde o ochranu našich zákazníků, nenecháváme nic náhodě. Naše stroje prochází pravidelným a pečlivým servisem, abyste se mohli cítit při práci bezpečně.

 

Jaká je cena za pronájem manipulátoru?

Ceny za pronájem našich strojů jsou individuální, protože každý z našich zákazníků má individuální potřeby, které se snažíme naplnit. Do finální ceny pronájmu se promítají faktory jako je délka pronájmu, doprava, pohonné hmoty, či obsluha stroje (pokud nemůžete, nebo nechcete stroj obsluhovat). Nebojte se oslovit náš dispečink, rádi vám nezávazně poradíme a probereme možnosti pronájmu včetně kalkulace. Budeme se na vás těšit.